Blog

ceramista.cat / Sin categoría  / Introducció al món del te com activitat dels tallers oberts edició d’hivern
Introducció al món del te com activitat dels tallers oberts edició d'hivern

Introducció al món del te com activitat dels tallers oberts edició d’hivern

Enguany hem decidit obrir els nostres tallers d’artistes de Centelles a la festa Major d’Hivern, i proposar activitats dins els tallers.

 Introducció al món del te com activitat dels tallers oberts edició d’hivern

 En el meu cas, com a ceramista que fa tasses de te, he volgut oferir una activitat per escalfar cos i ànima i he proposat un taller degustació  a càrrec de la sommelier de tes Txung Takarpa. Ella ens ha explicat entre moltes altres coses, que te blanc, te verd, te negre… tenen noms diferents, però tots vénen de la mateixa planta: la Camellia sinensis. La diferència és el procés d’oxidació al qual és sotmès. El te blanc, per exemple, no ha passat per cap tipus d’oxidació. S’elabora només amb les millors fulles de la planta -generalment els brots-, que es recol·lecten i s’assequen. El te verd, igual que el blanc, no s’oxida, però a diferència del primer se’l torra i se’l cou. . El te blau i el negre, en canvi, sí que s’oxiden, tot i que en diferent mesura. El blau només parcialment, i el negre completament. El te negre és l’opció més habitual quan es barreja amb llet, llimona o espècies. És el cas del Darjeeling amb llet, el Ceilan amb llimona o el famós chai hindú, amb llet i espècies. El te vermell, finalment, és el que ha sigut fermentat. En alguns casos, fins i tot durant 50 anys. Perquè, a diferència dels altres tes, el vermell millora amb els anys. A l’hora de beure’l, la sommelier aconsella fer molt soroll en xarrupar. Així, amb l’entrada d’oxigen, es noten més les notes aromàtiques i se’n poden apreciar més els matisos: els torrats, les flors fresques, els tons afruitats o les fulles mullades.

Leave a Reply